Selv om den bedst økonomisk konsulent, du nogensinde kunne ansætte stirrer tilbage på dig hver dag, når man ser i et spejl, for dem af jer helt uvillig til at lære hvordan til gør det selv, her er ti tips til at hjælpe dig med at finde der en økonomisk konsulent ud af hver 1000 tha t faktisk er temmelig imponerende.

For at hjælpe mig med at formulere denne liste, fandt jeg nogle af de absolut ubrugelig investeringsstrategier, jeg havde lært på verdens førende investeringsselskaber og latterlige fokus for nogle boutique virksomheder havde jeg talt med, når vi formulerer den lange hale investering strategier, som udgør pensum af min SmartKnowledgeU™ campus.

Omkring fem år siden, da jeg var lige begyndt at udvikle og teste min investeringsstrategier, som jeg nu bruger i dag, jeg interviewede med en mindre, boutique investeringsselskab i Bay området San Francisco, der har en stellar ry i massemedierne som værende på skæring edg e revolutionerende investeringsstrategier. Jeg tænkte ved mig selv, hvis noget kan afsløre, hvor langt de øverste investeringsselskaber har udviklet sig i deres strategier at indarbejde et landskab i forandring information for at identificere bedre investeringsmuligheder, vil det være mit interview med dette firma. Overflødigt at sige, var jeg bedøvet af den kendsgerning, at dette firma strategier dybest set afspejlet de samme, gamle, strategier for hver investeringsselskabet på Wall Street.

En topleder på dette firma fortsatte med at spørge mig fem centrale spørgsmål (nøglen til ham i det mindste) at han kraftigt mente var vigtigt at træffe intelligente investeringsbeslutninger. Men jeg følte, at hans spørgsmål var enten irrelevant eller for ufokuseret at være nogen værd. Jeg var forbløffet over, at denne virksomhed havde formået at indsamle milliarder af aktiver fra privatpersoner. Efter vidne til inkompetence af denne øverste chef på en top investeringsselskab i USA, var jeg blot overbevist at hundredtusindvis af mennesker er blevet narret og bamboozled ved meget stærk sælgere, der er i stand til at påvirke udseendet af investeringer eksperter men i virkeligheden, ved tæt på ingenting.

Det eneste problem med dette scenario er, at da de fleste mennesker ikke kender de rigtige spørgsmål at stille, de aldrig lære at deres betroede rådgivere ved næsten intet. Hvis investorerne ikke kender de rigtige spørgsmål at stille, investorer kan stille en hundrede spørgsmål og stadig ikke modtager noget svar, der vil hjælpe vurdere ham eller hende at finansiel rådgiver kompetenceniveau. Stille bedre spørgsmål, får bedre svar og forbedre dit afkast, tre fold, fire fold eller endnu mere.

Så er her 10 spørgsmål for at få dig i gang:

(1) Hvad er din strategi at vælge enkelte udenlandske aktier?

Jeg er ikke fan af gensidige fonde. Jeg ved alt om deres skjulte udgifter udover de åbenlyse gebyrer, de opkræver, plus jeg kan ikke lide det faktum, at en masse af udenlandske investeringsforeninger tager en slå når masserne har den mindste frygt om en pullback på markederne. Jeg tror, at eje individuelle bestande er en langt bedre strategi, især på udenlandske markeder.

(2) Hvilke strategier kan du personligt bruge til at give mig en god chance for at tjene 20% eller højere uden at påtage sig store risiko?

Se, vil jeg være ærlig. 6%, 7% selv 10% et år ikke klippe det for mig.

(3) Hvor tror du vil være bedst udfører markeder for de næste fem år? Hvilken procent af min portefølje vil du afsætte til disse markeder?

b > (4) dette spørgsmål er et tillægsspørgsmål til (3). Hvis svaret på spørgsmål tre var, for eksempel Kina, Canada og lån penge Australien, så spørge, hvor meget af min portefølje bør være i kinesisk, canadiske & australske bestande og hvorfor?

(5) Hvis svaret (4) ikke giver mening i svar til at besvare (3), sonde med flere spørgsmål.

For eksempel, hvis svaret din økonomisk konsulent fortæller du er 20% toppe, så spørg, hvis du fortælle mig hænderne ned, at de bedste markeder for de næste fem år vil være i Kina, Indien og Australien, hvorfor vi kun afsætte 20% af min portefølje til disse markeder?

(6) Hvad er de bedste aktivklasser skal investeres i for de næste fem år og hvorfor?

Jeg ønsker ikke den standard diversificeringsstrategi anvendes til min portefølje, som du anvender på hver anden klient her. Jeg synes det er en forfærdelig måde at bygge rigdom og ikke enig. Kig på alle de store individuelle investorer, der var i stand til at bygge rigdom ved bestemmelse af, hvilke aktiver var bedst og derefter koncentrere deres investeringer i bare et par aktivklasser.

Selv hvis du fortæller mig, “Kig på Warren Buffet, der var en køb og hold køber”, i dag lever vi i forskellige investeringer gange. Hest og vogn var den bedste måde at komme rundt på én gang, men ikke længere. Investering er ændret, og hvad arbejdet i fortiden er ikke den bedste måde at investere i dag.

(7) Hvilken virkning får de globale valutamarkeder på de bedste og sikreste steder at investere i år og hvorfor?

(8) Hvordan bruger du teknologi og internettet til at forbedre portefølje ydeevne for mig?

Hvad roman strategier bruger du at udnytte teknologi og øget tilgængelighed til top-tier finansielle, økonomiske og politiske oplysninger for at give mig den bedste chance for at tjene stjernernes afkast?

(9) Hvordan vil du sikkert investere i udviklingen af markeder for mig?

Mange af de mest effektive markeder er vækstmarkeder, der også er udsat for store rettelser. Og husk, jeg kan ikke lide investeringsforeninger og jeg tror ikke, gensidige fonde er sikkert enten.

(10) Fortæl mig 3 ting, du gør, at ingen andre på dit firma styre mine penge og hvorfor.

For at forstå, hvad mange af svarene på disse spørgsmål bør være, velkommen til at besøge de gratis undervisningsressourcer på, hvis du modtager intelligent svar på ovenstående spørgsmål, kan du have lige fundet dig selv en vinder.