Bambus har mange anvendelsesmuligheder. De mest almindelige gør sikkert det til en flue fiskestang.

Der er en videnskab, der forklarer, hvorfor bambus fiskestænger er bedre. Kombinationer af disse elementer giver utrolig styrke, holdbarhed og tillade den naturlige bevægelser af bambus rod.

-Vægt er nyttigt i skruens af bambus linje svarer til en stang ved støbning gør det en fordel at flyve fisher.

-Den fyndige bløde stof, der findes på bamboo center dæmper vibrationer forårsager langsommere bevægelse og forsinkede transmission af ubrugelige bevægelser.

-Den hårde udenfor kerne giver styrke til bambus.

Nyskabelser i den første flue fiskestang fører til oprettelsen af bambus fly fiskestænger.

Historie

1. 1830 fly fiskestænger er lavet af træ med en længde på elleve fødder. En person har brug for mere styrke til at udholde processen for at fange flyve gjort i gentagelser. Det har de følgende ulemper:

-vanskelige manipulation
-knuses tips
-tendens til successive vridning

2. sukkerrør fly fiskestænger er lavet til en bedre forbedring. Materialet er stærkere, lettere og mere elasticitet end skoven. Stang beslutningstagere bruge de laminerede strimler af sukkerrør, importeret fra Indien. Sukkerrør har fyndige interne fyldes op med tynde ydre lag af fibre. Det er modtagelige for insekter som den flyve fisk og let at brænde giver beskyttelse for insekt-angreb. Designene omfatte:

-To-strimler sukkerrør-afsnit af fluestang
-Tre strimler sukkerrør-afsnit af fluestang
-Fire strimler sukkerrør-afsnit af fluestang
-Sekskantede eller seks strimler sukkerrør-afsnit af fluestang – det blev populær i 1880, vedtaget af Charles Murphy og blev standard design i 1870.

3. forskellige bambus arter blev tilgængelig senere i 1880 for flue fiskestang beslutningstagere. Tonkin bambus flue fiskestang blev introduceret på markedet af Charles Dermarest selskab. Tonkin eller te Stick bambus karakteristika er lige, ren og glat og har tykke mure uden fremtrædende noder. Arundinaria Amabilis er det videnskabelige navn af Tonkin bambus fundet nogle små inden for sydøst Kina.

4. tyvende århundrede er den gyldne æra af bambus fly fiskestænger. Det er fordi en maskine blev udviklet for at reducere produktionen gange samtidig øge flue stænger produktion. Hiram Leonard først opfundet maskinen designet specifikt til fremstilling af seks tilspidset sukkerrør stykker behov for fluestang foretagelse og åbner gennembrud på at opfinde andre maskiner.

5. der var en handelsembargo i 1950 på de kinesiske varer herunder Tonkin bambus og kun få bambus fluestang producenter overlevede. Knaphed på bambus levering banede vejen for de syntetiske fly fiskestænger. Handel Embargoen varede indtil 1971.

6. håndværker og fiskere udviklet en fornyet entusiasme for at gøre bambus flyve fiskestænger senere i 1970. Flere forbedringer af de tidligere fiskestang designs blev udført. Den klassiske design af bambus fly fiskestænger er kombineret med nyeste teknologi gør fittings og målinger mere præcise.

I de seneste år, forskellige designs af bambus fly fiskestænger enten fremstillet i hånden eller maskine-made fås således det er mere tilgængelige for dem, der nyder fluefiskeri dog god bambus fly fiskestænger er prissat.