Mange gange har jeg spurgt, hvad er forskellen mellem en landskabsarkitekt og murer et landskab designer. Forhåbentlig vil følgende svar på dette spørgsmål.
Det amerikanske samfund af landskabsarkitekter, ASLA, bestemmer følgende:
“Landscape architecture omfatter analyse, planlægning, design, styring og forvaltning af de naturlige og bygget miljøer. Landskab arkitektoniske projekter omfatter design af offentlige parker, websted planlægning for kommercielle og beboelsesejendomme, landindvinding, urban og EF-design og historisk bevarelse. Eksempler på landskabsarkitektur Central Park i New York City, TRWS hovedkvarter uden for Cleveland, “Emerald halskæde” af grønne områder og parker i Boston, oppe Cordan overkommelige boliger i Washington, D.C., bevarelse af Yosemite parken og Niagara Falls, og deponering genvinding af frisk dræber i New York. Landskabsarkitekter har avanceret uddannelse, erhvervsuddannelse, specialiserede færdigheder, og er licenseret i 47 stater.”
Hvad er forskellen mellem et landskab Designer og en landskabsarkitekt?
De nationale faglige sammenslutning er det amerikanske samfund af landskabsarkitekter, baseret i Washington. ASLA fuldgyldige medlemmer har eksamen fra et akkrediteret landskabsarkitektur programmet, har 7 års uddannelse og/eller faglig erfaring og er licenseret. I Michigan, såvel som alle andre stater skal en tre (3) dages LARE undersøgelse administreres af Rådet af landskab arkitektoniske registrering bestyrelser overføres til statens licensure.
Landskab designere har ikke disse professionelle legitimationsoplysninger. Mange statslige og lokale regeringer kræver designs at være stemplet med en stat registreret landskabsarkitekt segl.
Hvad kan jeg forvente landskab arkitektoniske designproces at være?
Forskellige arkitekter kan have forskellige tilgange, men alle sigter mod det samme resultat. Kontroller, at du er fortrolig med de trin, landskabsarkitekt definerer. En typisk proces indeholder:
· Forudgående planlægning – som klient, du diskutere dine ønsker med arkitekten og giver baggrunden, prioriteter og nogen grundlæggende design retningslinjer. Du vil arbejde sammen og definere generelle anvendelsesområde og tidslinjen. Resultatet vil være en foreslåede budget og arbejdserklæring. Af landskabsarkitekt udarbejder derefter en kontrakt for dig til at underskrive.
· Projekt planlægning – yderligere foreløbige oplysninger er udviklet med dig om stedet og dets funktion og skik. Webstedet er analyseret og landskabsarkitekt opretter en liste over udviklingsprioriteter, som du vil godkende.
· Foreløbigt Design – en gennemgang websted, skik krav og miljøforhold er forpligtet sig til at oprette foreløbige tegninger. Af landskabsarkitekt vil vise dig design og præsentation tegninger viser det overordnede websted koncept. Indledende konstruktion omkostningsoverslag er der, som du gennemgå og godkende.
· Endelige design – yderligere detaljer er tilføjet til konceptet. Materiale er valgt og indledende konstruktion dokumentation er lavet. Hvor det er nødvendigt, revideres omkostningsskøn.
· Dokumentation – yderligere detaljerede specifikationer og tegninger er udviklet og leveret til dig til godkendelse. Af landskabsarkitekt kan give dig konstruktion dokumenter til at hjælpe dig med at hverve bud fra entreprenører og kan hjælpe dig med at gennemgå buddene.
· Installation – afhængig af din kontrakt, landskabsarkitekt kan spille en aktiv rolle i repræsentere dig i din interaktion med kontrahenten og levere on-site tilsyn. Ved afslutningen af projektet, vil landskabsarkitekt gøre en slutkontrol.
Hvordan finder jeg en god landskab kontrahent?
Hvis du vil få brug for henvisninger til entreprenører og andre udbydere som en del af dit projekt, Spørg landskabsarkitekt om disse mennesker. De vil typisk have en bred vifte af kompetente folk i branchen for dig til at kontakte.
Hvad er inkluderet i landskabsarkitektur kontrakt?
Enhver velrenommerede landskabsarkitekt vil give en skriftlig kontrakt før starten af et projekt. Denne aftale vil angive nærmere den nøjagtige arbejde skal gøres, arbejdsplan, beløb og betaling vilkårene for den landskabsarkitekt gebyrer, og ansvar for hver part i kontrakten.
Som en registreret landskabsarkitekt i staten Michigan og princippet om arkitekten med Sexton Ennett Design, LC, en landskab arkitektfirma i sydøstlige Michigan, er jeg særlig opmærksom på de faglige ansvar vedrører landskab design. Se:
Hvis der er nay spørgsmål er du velkommen til at kontakte ASLA eller mig og en murer tæt på kbh.
###