Mange mennesker er ofte ude af stand til at få en usikrede lån på grund af deres kredit historie. I modsætning til den sikrede mulighed, en usikret lån indebærer langt mere af en risiko for långiver og en beslutning er kun truffet på långiverens beregnede risikovurdering, at ansøgeren vil være i stand til at tilbagebetale lånet. Långiveren vil normalt gøre dette ved at anmode et eller flere af kreditvurderingsbureauerne om at foretage en kontrol af ansøgerens tidligere lånehistorik for at afgøre, om de udgør en risiko for långiveren med hensyn til deres tilbagebetalingsevne.

Kreditvurderingsbureauerne har fuldstændige oplysninger om alle vores nuværende og tidligere lånoptagelses registre. Derfor, betalingsrestancer, CCJs, standardmeddelelser osv vil alle bidrage til din finansielle ‘ profil ‘ og en usikret låneansøgning kan blive afvist på grund af nogen af ovenstående. Faktisk kan selv en eller to forsinkede betalinger på en mobiltelefon kontrakt regningen være tilstrækkelig grund til at afvise en ansøgning om et usikrede lån.

Sikrede lån er stor for folk med dårlig kredit her, da de er mere let tilgængelige. Normalt vil et sikret lån blive stillet til rådighed for en boligejer, selv om, afhængigt raskt forbrukslån af størrelsen af det krævede lån, en anden alternativ “aktiv” såsom en dyr bil eller, måske, en campingvogn eller båd kan undertiden bruges som sikkerhed.

Sikrede lån er meget lettere at opnå, da långiver ikke ønsker at vurdere ansøgerens evne til at tilbagebetale lånet. De har ganske enkelt et» aktiv «for at sikre sig mod den manglende tilbagebetaling, der sædvanligvis sker i form af en persons formue. Det er deres garanti for tilbagebetaling. Med andre ord, hvis låntager undlader at tilbagebetale lånet, långiver kan tvinge salget af hjemmet (aktivet) for at genvinde deres penge.

Derfor, folk, der har CCJs, restancer og misligholdelser, for eksempel, vil ikke blive udelukket fra at opnå en dårlig kredit sikret lån som långiver er kun interesseret i, hvad ansøgeren er at sætte op i form af sikkerhedsstillelse mod lånet og långiver har ingen interesse i låntagers kredit historie, som de ved, at de altid kan inddrive lånet alligevel.

Sikrede lån er en stor mulighed for boligejere, som på grund af dem, der har en meget lavere element af risiko knyttet, vil deres APR normalt altid være lavere end for en usikret lån. De er også en langt bedre løsning for dem, der ønsker at låne en større sum penge og tilbagebetale det over en meget længere periode.

Den vigtigste ting at altid huske, dog, er, at enhver undladelse af at holde op med tilbagebetalinger på et sikret lån kan resultere i långiver tvinger salg af aktivet til at genvinde deres tab. Dette, i sidste ende, kan betyde, at de har en legitim ret til at tvinge dig til at sælge dit hjem, hvis du ikke er i stand til at holde op med tilbagebetalingerne.