Hvis du har været I en storby i Europa indenfor det sidste år, så kan du næsten ikke have undgået at ligge mærke til de mange el-løbehjul, elcykler og delebiler, som står på stort set hvert gadehjørne i de fleste større Europæiske byer, heriblandt danske byer som København, Odense, Aalborg og Aarhus. Mens det for nogle – særligt med hensyn til el-løbehjulene – udgør en kæmpe gene og er genstand for stort raseri, udgør el-løbehjulene for andre en nem, hurtig og miljøvenlig måde at komme rundt i byen på. Denne artikel vil forsøge at beskrive og forklare om de elcykler, el-løbehjul og delebiler.

El-løbehjul

El-løbehjul er det nyeste skud på stammen i forhold til nem og hurtig on-demand transport gennem byen. El-løbehjul er i disse tider at finde stort set overalt i de større byer, og lejes typisk ved at tilgå udbyderens smartphone-app med en bruger, scanne den påtrykte QR-kode på el-løbehjulet, og så ellers påbegynde kørslen. Der tages typisk et startgebyr på omkring 10 kr, og en minutpris på 1-2 kr. Du kan også købe dit eget el-løbehjul og slippe for besværet og udgifterne ved hele tiden at skulle leje et. Overvejer du at købe et el-løbehjul, så kast lige et blik på denne El løbehjul test fra https://testoverblikket.dk/

Elcykler

Elcykler er ikke ligeså populære som El-løbehjulene, og de er heller ikke tilgængelige i ligeså mange byer som el-løbehjulene. Til gengæld har de været på markedet i længere tid, og er billigere at leje end el-løbehjul. De tilgås normalvis via den monterede skærm.

Elbiler/delebiler

Elbilerne/delebilerne, hvis hovedsagelige udbydere er DriveNow eller GreenMobility, egner sig modsat el-løbehjul og elcykler bedre til længere køreture, men er til gengæld også tilsvarende dyrere. Delebilerne tilgås via en app, og er kun tilgængelige i Københavnsområdet.